ویژه های خبری

قصه از آنجایی شروع شد که بیمار ۲۶ ساله ای با کیست هیداتید حج

قصه از آنجایی شروع شد که بیمار ۲۶ ساله ای با کیست هیداتید حجیم کبد به بیمارستان نور مراجعه میکند و تشخیص آن یک عمل باز برای بیرون آوردن کیست بوده است، اما ۲ پزشک جراح عمومی دکتر محمد محمودزاده و دکتر مصطفی محمودزاده با توجه به جوان بودن بیمار از عمل باز خودداری میکنند و تصمیم جدیدی میگیرند و ابتکار نویی را انجام میدهند. آن ها برای اولین بار عمل لاپاروسکوپی یعنی جراحی با دوربین را که در این نوع بیماری،بیمار معمولا به جهت امکانات به مشهد و تهران انتقال داده میشود را در بیمارستان امام‌خمینی نور با یک وسیله ابتکاری انجام میدهند که در نوع خودش جالب توجه بود. قصه زیبای ماجرا که تحسین برانگیز است و در فیلم های ارسالی قابل توجه، ابتکار برادران محمودزاده در ساخت یک دستگاه تروکار بوده که از روی یک اختراع در اینگونه عمل ها بومی سازی شد و با لوله های مسی طراحی و ساخت آن را در یک کارگاه کوچک معمولی انجام و به وسیله آن عمل لاپاروسکوپی این بیمار به سرانجام مثبت خودش رسید و حجم وسیعی از کیست با این وسیله ابتکاری و در نهایت با ایجاد ۳ سوراخ کوچک تخلیه گردید و از عمل باز با ابعاد وسیع در این بیمار جوان جلوگیری شد و بیمار با صحت سلامت کامل بعد از این جراحی موفق ترخیص گردید.

قصه از آنجایی شروع شد که بیمار ۲۶ ساله ای با کیست هیداتید حجیم کبد به بیمارستان نور مراجعه میکند و تشخیص آن یک عمل باز برای بیرون آوردن کیست بوده است، اما ۲ پزشک جراح عمومی دکتر محمد محمودزاده و دکتر مصطفی محمودزاده با توجه به جوان بودن بیمار از عمل باز خودداری میکنند و تصمیم جدیدی میگیرند و ابتکار نویی را انجام میدهند.

آن ها برای اولین بار عمل لاپاروسکوپی یعنی جراحی با دوربین را که در این نوع بیماری،بیمار معمولا به جهت امکانات به مشهد و تهران انتقال داده میشود را در بیمارستان امام‌خمینی نور با یک وسیله ابتکاری انجام میدهند که در نوع خودش جالب توجه بود.

قصه زیبای ماجرا که تحسین برانگیز است و در فیلم های ارسالی قابل توجه، ابتکار برادران محمودزاده در ساخت یک دستگاه تروکار بوده که از روی یک اختراع در اینگونه عمل ها بومی سازی شد و با لوله های مسی طراحی و ساخت آن را در یک کارگاه کوچک معمولی انجام و به وسیله آن عمل لاپاروسکوپی این بیمار به سرانجام مثبت خودش رسید و حجم وسیعی از کیست با این وسیله ابتکاری و در نهایت با ایجاد ۳ سوراخ کوچک تخلیه گردید و از عمل باز با ابعاد وسیع در این بیمار جوان جلوگیری شد و بیمار با صحت سلامت کامل بعد از این جراحی موفق ترخیص گردید.

دکتر محموزاده از مزایای این عمل نسبت به عمل باز به خبرنگار ما گفت:

نداشتن برش جراحی وسیع،جلوگیری از عوارض بعد از عمل مثل چسبندگی های احشایی،کاهش ایجاد فتق های وسیع جدار شکم،ترخیص زود هنگام بیمار و جلوگیری از ماندگاری بیمار در بیمارستان،برگشت به کار و زندگی عادی سریعتر از جمله مزایای این عمل و تفاوتش با عمل باز میباشد.

برادران محمودزاده که این وسیله ابتکاری را از روی یک اختراع که به دلیل در دسترس نبودن در آن لحظه، بومی سازی کردند معتقدند این مهم میسر نمیشد مگر به همت آموزش‌های صحیح اساتید گرانقدر جراحی دانشگاه علوم پزشکی مشهد
همچون استاد جنگجو،استاد علی اکبریان،استاد رضاپناه،استاد دلیلی
،استاد مطیع که باید قدردان آن ها باشیم.

حال سوال اینجاست چرایی قدر ندانستن چنین جراحان و پزشکانی در شهرستان فریدونکنار هم در نوع خودش قابل تامل است، بیمارستان امام‌خمینی فریدونکنار با امکانات کم حتی از پزشکان حاذق هم حاضر به استفاده نیست و یا امکانات و شرایط و بستر لازم را برای اینگونه پزشکان و متخصصان در هر بخشی ندارد،اما بیمارستان های دیگر چه بسا مشابه بیمارستان امام‌خمینی فریدونکنار این بستر و فضا را فراهم کرده و حالا میبینید که یکی از اولین جراحی های خاص کشور در آن انجام شد، به نظر میرسد باید تغییر نگاه و رَویه در بیمارستان امام‌خمینی فریدونکنار انجام شود تا پزشکانی از جنس برادران محموزاده که دیگر مراکز درمانی از وجودشان بهره کافی را میبرند استفاده بهینه کنند تا از حجم مرگ و میرهای ناشی از نداشتن پزشکان حاذق و توانمند جلوگیری و همچنین در بحث صرفه جویی های اقتصادی برای بیماران به جهت انتقال به بیمارستان های دیگر در چنین موارد و بیماری هایی اقدام گردد.

خبر:سیدعباس بردبار

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است -
آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد -

کناریها | خبری | تفریحی | شخصی | مذهبی