🔹شورای شهر و شهرداری در هر کجای کشور خواسته یا ناخواسته مکمل هم محسوب میشوند و باید در کنار هم همراه با تعامل سازنده در بحث مدیریت شهری جهت حفظ حقوق عامه و ارائه خدمات مختلف بصورت عادلانه در شهر فعالیت کنند.
🔹اما متاسفانه امروزه در شهر فریدونکنار باتوجه به حجم زیاد عقب ماندگیها در مباحث و موضوعات مختلف خدمات شهری و عدم برنامهریزی مناسب کوتاه مدت و بلند مدت و حتی عدم ارائه برنامههای مختلف در فصول سال توسط شورای شهر و شهرداری و بیبرنامگی در پروژهها، مدیریت شهری را در این شهر با چالشهای فراوانی روبرو کرده است.
🔹از اینرو عملکرد ضعیف مدیران شهری در زمینههای مختلف، فریدونکنار را جزءِ ۳۲ شهر کمبرخوردار کشور معرفی کرده است و این موضوع در حالیست که شهر فریدونکنار از ظرفیتهای مختلف خدادادی فراوانی برخوردار است، ظرفیتهایی نظیر ساحل و دریا و ماهی، شالیزار و برنج، پرندگان مهاجر و تک درنای سیبری، تالاب بینالمللی و….
🔹حال این سوال مطرح میشود که چطور شهری که اینهمه پتانسیل و ظرفیت دارد توسعه و پیشرفت آنچنانی در آن حاصل نمیشود؟
🔹نکته حائز اهمیت و تاسفبار این است که به دلیل سوءِ مدیریت، گاهاً این ظرفیتها، پتانسیلها و فرصتها به چالش و بحران تبدیل میشود، کسی میتواند در این شهر مدیریت موفقی داشته باشد که اولا از فرصتها بهره لازم را ببرد و دوما بحرانها و چالشها را با مدیریت صحیح و درست به فرصت تبدیل و از آن استفاده لازم را ببرد.
🔹امروزه فریدونکنار در اذهان عمومی به عنوان شهر پروژههای نیمه تمام و بیبرنامه تبدیل شده و علت آن را میتوان در سوءِ مدیریت شهری جستجو کرد، شهری که میشود با برنامهریزی، مدیریت صحیح و کارآمدی آن را به یکی از شهرهای توسعه یافته و مدرن تبدیل کرد، حال چرا بعد از اینهمه سال چنین اتفاقی را مردم شاهد نیستند را مدیران این شهر باید پاسخ دهند.
🔹یک موضوع بسیار عجیبی که بارها توسط رسانهها و شهروندان به مدیران شهری اطلاع داده شده توزیع ناعادلانه خدمات شهری و عدم اولویت بندی مناسب پروژهها و فعالیتهای شورا و شهرداری فریدونکنار است که به طور مصداقی میشود به عملیات غیرکارشناسی و غیرمنطقی آسفالت خیابانها و کوچههای شهر از آن نام برد. بارها شاهد هستیم که شهرداری فریدونکنار خیابان یا کوچهای که آسفالت قابل استفاده دارد را مجدد روکش یا آسفالت میکند و این درحالیست که مناطق و محلههای کمبرخودارتر، نیارمند کوچکترین توجه و خدمات عمرانی، رفاهی، بهداشتی، ورزشی و… هستند.
🔹به اعتقاد نگارنده اولویت بندی سالهاست توسط شهرداری و شورای شهر رعایت نمیشود، به طور مثال چطور میشود خیابان ساحلی با وجود داشتن آسفالت قابل استفاده بارها روکش و آسفالت میشود اما کوچههای منتهی به ساحل همچنان خاکی و زشت و زننده است؟! یا چطور یک خیابان یا کوچه و… که آسفالت آن قابل استفاده است را بارها روکش یا آسفالت میکنید اما هنوز در حسنآباد، فیروزآباد، شهرک رجایی و مناطق کمتر برخودار شهروندان نیازمند کوچکترین اقدام عمرانی هستند و در تابستان گرد و خاک میخورند و در زمستان در آب و گل و لای دسته و پنجه نرم میکنند؟!
🔹این بدان معانست که خدمات بطور علادلانه در شهر توزیع نمیشود و اولویتبندی در برنامههای شورا و شهرداری مورد توجه نیست.
🔹در پایان ضمن تشکر از تمامی زحمات مجموعه شورا و شهرداری فریدونکنار، تقاضا داریم در بحث ارائه خدمات مختلف در شهر توزیع عادلانه در مناطق مختلف و اولویتبندی مناسب طبق نیاز جامعه را در دستور کار خود قرار دهند تا شهروندان در تمامی مناطق از فعالیت شورا و شهرداری رضایت کافی داشته باشند.
یادداشت:پارسا نریمانی کناری