ویژه های خبری

غرق کردن صیادان با آمار خلاف واقع

سفره عظیم، ارزشمند و خداداد چون دریای خزر، به ادارات‌کلی چون شیلات در سه استان مازندران، گیلان و مازندران این ظرفیت را داد که به اداراتی استراتژیک تبدیل شوند و با اِعمال یک مدیریت شفاف و صادقانه، هم به تولید ناخالص داخلی استان-جی‌دی‌پی- بیفزایند و هم طیف عظیمی از شاغلان در این بخش و در رأس همه پره‌داران و صیادان را راضی کنند

سفره عظیم، ارزشمند و خداداد چون دریای خزر، به ادارات‌کلی چون شیلات در سه استان مازندران، گیلان و مازندران این ظرفیت را داد که به اداراتی استراتژیک تبدیل شوند و با اِعمال یک مدیریت شفاف و صادقانه، هم به تولید ناخالص داخلی استان-جی‌دی‌پی- بیفزایند و هم طیف عظیمی از شاغلان در این بخش و در رأس همه پره‌داران و صیادان را راضی کنند.

اواخر اردیبهشت ۱۴۰۱ بود که «قاسم کریم‌زاده» با کش و قوس‌های فراوان و اما و اگر سرپرست شیلات مازندران شد و جالب است که از همان روز نیز برخی کارشناسان و افراد مطلع نسبت به این موضوع، نقد داشتند.

توقع این بود که در دولت مردمی سیزدهم، پره‌داران و صیادانی که طی سال‌های اخیر با کاهش محسوس صید و لاغر شدن منابع درآمدی مواجه بودند، مورد توجه قرار گیرند و مکانیسم‌هایی برای بررسی و دقیق مشکل این افراد زحمتکش که در عرصه امنیت غذایی فعالیت دارند، انجام شود.

شرکت‌های تعاونی پره‌داران طی سال‌های اخیر و درپی کاهش صید صیادان، پیگیر کاهش تعداد بهره‌برداران و اعلام سخت و زیان‌آور بودن این کار برای برای اعضای شرکت‌های تعاونی پره بوده و هنوز هم هستند.

تدبیر هوشمندانه این بود که مدیرکل شیلات مازندران نیز ضمن تأیید مشکل پره‌داران، آنان را در تحقق مطالبات‌شان کمک کند حال که این مدیر تازه از راه رسیده طی آماری که روشن نیست از کجای خود درآورده، خبر از افزایش حدود ۹۸ در صدی صید در استان می‌دهد.

از مدیرکل شیلات مازندران باید پرسید اگر این آمار صید را داریم و برابر ادعای شما، بخش اعظم آن را سهم صید غیر‌مجاز تشکیل می‌دهد، چرا خبری از صیدی که اعلام می‌کنید در بازار نبود و قیمت ماهی در بازار مصرف، سر به فلک کشید ؟

شما و مدیران آمارسازتان که چنین اشرافی بر صید در عرضه غیرمجاز دارید، چرا اقدامی نکردید و چرا اجازه دادید این سرمایه‌ها در مسیر غیرمجاز پیش برود ؟

همچنین باید پرسید اگر افزایش آمار صید نزدیک به ١٠٠ درصد بود، چرا صیادان زحمت‌کش از پرداخت حق بیمه خود عاجزند و به‌دنبال تعدیل نیرو هستند ؟

اگر افزایش نزدیک به ١٠٠ درصدی صید داریم چرا صیادان زحمت‌کش به نبال اعلام صیادی به‌عنوان شغل سخت و زیان‌آور هستند تا زودتر از آن خارج شوند ؟

اگر افزایش نزدیک به ١٠٠ درصدی صید داریم که منجر به افزایش درآمد می‌شود چرا صیادان زحمت‌کش همچنان از وضعیت بد اقتصادی و عدم هم‌خوانی درآمد و هزینه شکایت دارند ؟

توصیه می‌کنیم مدیران استانی شیلاتی به‌جای بالا بردن آمار خلاف واقع صید برای برجسته‌کردن عملکردی که ندارند، با مردم و جامعه صیادی و آبزی‌پروری استان صادق باشند.

از جناب استاندار و همچنین دستگاه‌های نظارتی توقع داریم ورود پیدا کنند تا سیه‌روی شود هرکه در او غش باشد.

وقتی ارگانی به نام پژوهشکده علوم شیلاتی در استان داریم، بهتر است اظهار نظرهای رسمی از افزایش صید و آمار رهاسازی بچه ماهیان و بازگشت شیلاتی آن را از این مجموعه می‌پرسیدیم تا بهتر به نتیجه می‌رسیدیم.

به‌نظر می‌آید مدیرکل شیلات از حضور میدانی که مورد تأکید استاندار انقلابی استان است فاصله گرفته و در اتاق خود نشسته است و دست به دامان نرم‌افزار اکسل می‌شود و با حذف و جابه‌جایی کارشناسان صید شهرستان‌های ساحلی و در نهایت با آمارسازی، تلاش دارد اوضاع و شرایط را مناسب نشان دهد اما نمی‌داند درحقیقت مشغول غرق‌کردن صیادان زحمت‌کش است.

در بخش بعدی این گزارش، از آمارسازی‌های دروغ مدیرکل شیلات مازندران به‌صورت مستدل پرده برمی‌داریم.

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است -
آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد -

کناریها | خبری | تفریحی | شخصی | مذهبی