به گزارش کناریها فلاح کارشناس ترویج اداره جهاد کشاورزی فریدونکنار در خصوص آتش زدن کاه کلش و آسیب رسانی جدی به محیط زیست گفت: برای فرهنگ سازی این معضل ما ازطریق سایت های الگویی و کانال هایی را که درفضای مجازی ایجاد کرده ایم وهمچین در جلسات و کلاسهای آموزشی متعددی که برای کشاورزان برگزار شده است از عواقب آتش زدن کاه و کلش و آسیب رساندن به محیط زیست صحبت شده است.
وی افزود: با اینکه آنها را از راهکارهای قانونی که از طرق دادستان ومحیط زیست بمااطلاع میدهند آگاه کرده ایم، متاسفانه به علت فاصله اندکی که بین کشت دوم و برداشت کشت اول وجود دارد،کشاورزان تمایل به آتش زدن دارند.
کارشناس جهاد فریدونکنار در ادامه بیان کرد اگر درهر منطقه ای کشاورزان بتوانند دو بیلر تهیه کنند و به کمباین های خود وصل کنند میتوانند این کاه و کلش را به جای آتش زدن جمعآوری و بستهبندی کنند و برای تغذیه دام ها به دامپروران در سطح شهر واستان به فروش برسانند.
فلاح همچنین گفت: در برخی از مناطقی که آب گرفتگی وجود دارد و قادر به کشت دوم نیستند این کار میتواند جایگزین خوبی برای آتش زدن کاه وکلش باشد.
این کارشناس در پایان احیای دامداری سنتی را پیشنهاد داد و گفت اینکار میتواند به کشاورزان کمک کند تا کاه و کلش ها را به جای آتش زدن برای تغذیه دام های خود استفاده کنند. وهم منبع درآمدی برای آنها ایجاد شود..
گزارش: زهره اسماعیلی