ویژه های خبری

معضل زباله در فریدونکنار

مشکل زباله و #پسماند و #شیرابه در #مازندران، قصه پرغصه‌ای دارد که برای نوشتنش به طور کامل، نیاز به جلدهای فراوانی کتاب است. امروز شاید بتوان اندکی خوشبین بود که مستقل شدن مدیریت زباله و پسماند و… به شکل یک سازمان مستقل زیر نظر دولت در استان‌ها، در آینده نه چندان دور بتواند بالاخره این مشکل قدیمی را حل کند اما حتی اگر این اتفاق هم رخ بدهد، جواب خسارت‌های امروز این حوزه را نخواهد داد.

احمد رضا ون « معضل زباله در #فریدونکنار و بی عملی اداره محیط زیست و اداره بهداشت این شهرستان را بررسی میکند؛

✍️ مشکل زباله و پسماند و شیرابه در مازندران، قصه پرغصه‌ای دارد که برای نوشتنش به طور کامل، نیاز به جلدهای فراوانی کتاب است. امروز شاید بتوان اندکی خوشبین بود که مستقل شدن مدیریت زباله و پسماند و… به شکل یک سازمان مستقل زیر نظر دولت در استان‌ها، در آینده نه چندان دور بتواند بالاخره این مشکل قدیمی را حل کند اما حتی اگر این اتفاق هم رخ بدهد، جواب خسارت‌های امروز این حوزه را نخواهد داد.

🔸 طبیعتی که مدام آسیب می‌بیند، اکوسیستمی که مدام نابود و نابودتر می‌شود و سلامت روح و روان و جسم انسان‌هایی که اگرچه خودشان هم در گسترش این آسیب بی‌تقصیر نیستند اما قطعا مدیریت ضعیف برخی مدیران در این میان، سهم به مراتب بیشتری دارد. این بار اما دوربین بر روی شهر زیبای فریدونکنار زوم کرده است…

هر روزه شاهد هستیم که خنجر زهرآلودی در قلب فریدونکنار فرورفته و دامنه آسیب آن زندگی و سلامت شهروندان را تهدید می‌کند اما از ما توقع دارند سکوت کنیم و چیزی ننویسیم چون مدیران محیط زیست و شبکه بهداشت شهرستان در خواب ناز هستند!

🔸 از نظر برخی مدیران شهرستان فریدون‌کنار، همین‌که برای فریب افکار عمومی در حوزه مدیریت خودشان چند عکس بگیرند و چند ادعای بزرگ و بی‌پشتوانه به تَنگَش بچسبانند تمام است و مردم آن‌ها را «پترُس فداکار» و نجات‌دهنده شهر می‌دانند.

🔸 اداره محیط‌زیست و اداره بهداشت فریدونکنار که هم در خصوص سلامت شهروندان و هم در خصوص سلامت محیط زیست مسوولیت دارند دو اداره‌ای هستند که مدیریت را با عکس گرفتن و وعده دادن یکسان می‌دانند.

همین‌هایی که عین خیالشان هم نیست که این همه زباله و آلودگی یک روزی گریبان خودشان و اعضای خانواده‌شان را هم خواهد گرفت.
اگر نگاهی کوتاه به قسمت غربی فریدونکنار بیندازیم و ببینیم از نظر پسآب و فاضلابی که در نهایت بی توجهی وارد دریا می‌شود چه وضعیت اسف‌باری دارد، تأیید خواهیم کرد که برخی حق مدیریت و حق مأموریت می‌گیرند اما در عوض، با بی‌عملی و در آرامش، زیر کولر اتاق مدیریت خود چه ظلمی به شهروندان شریف فریدونکنار کرده‌اند.

🔸 آیا این فاضلابی که در فضای آزاد رها شده و به دریا می‌ریزد و از طرفی دیگری «کچب رود» مشکلات زیادی دارد و فاضلاب هایی وارد این محل می‌شود، سلامت آبزیان رودخانه و دریای خزر و همچنین سلامت شهروندان به‌ویژه کودکان را تهدید نمی‌کند و آیا رییس محیط ریست و رییس شبکه بهداشت شهرستان فریدونکنار این جریان آلوده را نمی‌بینند و یا مسوولیتی در قبال سلامت شهروندان ندارند؟ اگر دارند چرا اقدامی به‌عمل نمی‌آورند و اگر ندارند با شجاعت پاسخ انتقاد ما را بدهند و بگویند که ما هیچ مسوولیتی در قبال جسم و سلامت مردم فریدونکنار و همچنین مسافرانی که در این روزها به ساحل می‌آیند تا تنی به آب بزنند، نداریم!

🔸 حال عمومی شهر ما خوب نیست و دلیل این امر نیز مدیرانی هستند که به اندازه حداقل‌های مورد انتظار نیز به مسوولیت خود عمل نمی‌کنند و تنها ادعا دارند و هیچ نقدی را بر نمی‌تابند.
فریدونکنار که روزی یکی زیباترین و پاکیزه‌ترین سواحل جنوبی دریای مازندران را داشت امروز و در روز روشن شاهد سیل پسآب به دریا است اما نه از اداره محیط زیست اقدامی مثبت دیده می‌شود و نه شبکه بهداشت با این تهدیدهای آشکار که بهداشت و سلامت شهروندان را به مخاطره انداخته است، مقابله می‌کند. این در حالی است که اگر فردا سرمایه‌گذاری بخواهد با هدف ایجاد اشتغال، یک کارگاه و کارخانه کوچک در گوشه شهر احداث کند اداره محیط زیست و بهداشت عَلَم مخالفت بلند می‌کنند که سلامت شهر و شهروندان به خطر می‌افتد و مجوز نمی‌دهند.

🔸 بنابراین فعلا چاره‌ای باقی نمی‌ماند جز اینکه از فرماندار به‌عنوان رییس شورای اداری و همچنین رییس شورای سلامت شهرستان بخواهیم در این زمینه اقدام عاجل به‌عمل آورد.

یادداشت: احمدرضا ون

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است -
آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد -

کناریها | خبری | تفریحی | شخصی | مذهبی